Workshop by Calum Nicholson

Departamentul de Limba şi Literatura Engleză al Universității Creștine Partium și Mathias Corvinus Collegium vă invită la o discuție deschisă despre tabuuri și sănătatea noastră mintală.

În ultimii cincisprezece ani, cel puțin în Anglosferă, discuțiile despre sănătatea mintală au trecut de la tabu la ceva ce suntem cu toții încurajați să facem. Pierderea tabuurilor este, în general, pozitivă, dar vedem din ce în ce mai des că „sănătatea mintală” se aplică la orice. O folosim și o abuzăm pentru a-i respinge pe cei cu care am putea să nu fim de acord sau să nu ne înțelegem. Pe măsură ce vedem cum diagnosticele psihologice devin identități care sunt considerate valori personale, merită să ne întrebăm dacă „mișcarea pentru sănătate mintală” a mers prea departe. În această prelegere, Dr. Calum T. M. Nicholson va explora istoria și scopul mișcării, va examina modul în care aceasta a evoluat în ultimii ani și implicațiile acestei evoluții.

Dr. Calum T. M. Nicholson a studiat antropologie socială la Cambridge, studii de migrație la Oxford și și-a finalizat doctoratul în geografie umană. Anterior, a fost consultant în domeniul dezvoltării și cercetător pentru Parlamentul britanic. Interesele sale de cercetare includ consecințele sociale ale schimbărilor climatice și impactul social media. În prezent, este profesor invitat la MCC și la Danube Institute.

 

 

401838437 684674123762626 8918888769539434593 n