Alumni portré: Szabó Dóra nyelvstúdió-vezető

Szabó Dóri vagyok, egyike annak a csapatnak, akikkel elindult a Partiumon az angol szak. Szerintem túlzás nélkül mondhatom a többiek nevében is, hogy igazán otthon éreztük magunkat az egyetemen. Különbözőségünk ellenére mindenki megtalálta az angol szakon belül amit igazán szeret.

Én az első perctől tudtam, hogy a későbbiekben gyerekekkel szeretnék foglalkozni. Ezt nem csak az egyetem alatt volt lehetőségem kipróbálni, az egyetemi gyakorlat során, hanem nyelviskolában is, amit támogató tanáraimnak köszönhetek, akik biztattak, hogy ez az én utam.

Jelenleg Debrecenben élek és egy kis nyelvstúdiót vezetek. Két év nyelviskolai munka után úgy döntöttem, hogy elindítom saját vállalkozásom és megalapítottam az Ezüstcsiga - leleményes angol kicsiknek - nevű nyelvstúdiót, aminek immár 15 éve.

Célom és álmom volt egy olyan otthonos, családias hely megnyitása, ahova a gyerekek szívesen járnak, ahol a tanulás öröm és a nyelv nem idegen. A cél mindig a nyelv iránti érdeklődés és nyitottság felkeltése, utána minden jön játszi könnyedséggel. Szeretem a munkám, nehézségeivel együtt, és mindig jó visszaigazolás, hogy az egykori kicsik mindig visszatérnek és megerősítik bennem, hogy jó úton járok. 

A nyelvoktatás mellett a Debreceni Amerikai Kuckóban (American Spaces - American Corner Debrecen) szoktam vendég szervezőként és előadóként részt venni a gyerek- és tini programokban, ahol a látogatók kulturális programokon, előadásokon, könyveken, filmeken és újságokon keresztül ismerkedhetnek meg az Egyesült Államok kultúrájával.

Img 2157Dóri371969765 857179262651555 1203652133643845380 nImg E9802Img E2381Img E9828room