Konferencia-előadások a kutatás jegyében

A kutatási részeredményekről a kutatócsoport tagjai nemzetközi konferenciákon számoltak be.

2022 április 8-án a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karának Humántudományok Tanszékén működő Kultúraközi Kölcsönhatások Kutatóközpont a Kolozsvári Akadémiai Bizottsággal közösen egynapos angol nyelvű interdiszciplináris online workshopot szervezett, Perspectives in Human Sciences címmel, amelyre a jelen kutatás vezetője is meghívást kapott. Dr. Bökös Borbála előadást mutatott be ““The City of the Magyar”: On Julia Pardoe’s Travel Writing” címmel.

A 4. Networks nemzetközi konferencia alkalmával, 2022. november 25-én a kutatás vezetője plenáris előadást, a kutatócsoportunk pedig egy imagológiai szekciót-workshopot tartott a konferencia keretén belül, ahol a kutatócsoport tagjai beszámoltak a kutatás eddigi állásáról és a részeredményekről.

A plenáris előadás címe:

Hungary and Transylvania in Women’s Travel Writing in the 19th Century

Az imagológiai szekció előadásai a következőek voltak:

Alexandra KÁDÁR

Magyarland: A Novelistic Travelogue

 

Izabella BOROS (PÁL)

On Auto- and Heterostereotypes in Clara Byrne's Pictures of Hungarian Life

 

Dora - Kata NAGY

Lyricism in Depicting Cultural Encounters in Emily Gerard's The Land Beyond the Forest: Facts, Figures and Fancies from Transylvania

 

Peter GAÁL-SZABÓ

Traveling, Hybridity, and Postculturality

 

Az izgalmas szekció végén a vita és a kérdésfelvetések alkalmával a kutatócsoport tagjai számos fontos észrevétellel és építő jellegű kritikával gazdagodtak.

Iv Networks Conference