19. PTDK pénteken - Ész, Tudomány, Szorgalom

A Partiumi Keresztény Egyetem immár 19. alkalommal szervezi meg a Partiumi Tudományos Diákköri Konferenciát (PTDK). A PTDK a felsőoktatási tehetséggondozás egyik kiemelkedő terepe, mely lehetőséget teremt arra, hogy a hallgatók bemutassák kutatási tevékenységüket az egyetem polgárai és egy öttagú szakmai bizottság előtt. 

Az idei rendezvényen kilenc szakosztályban 90 hallgató mutathatja be dolgozatát pénteken, május 6-án a Partiumi Keresztény Egyetemen (PKE). A  versenyző hallgatók többsége a PKE diákja, ám a résztvevők között jelentős számban vannak más – hazai és külföldi, főként magyarországi – felsőoktatási intézményekből érkező versenyzők is.  

A regisztráció (előadó diákok, zsűritagok, résztvevők részére) reggel 8,15 órától lehetséges.

A rendezvény 2016. május 6.-án, pénteken 9 órakor ünnepélyes megnyitóval kezdődik, melynek keretében Ráksi Lajos egyetemi lelkész tart nyitóáhítatot, illetve dr. Pálfi József, az egyetem rektora és Dr. Szász Erzsébet, a PTDK főszervezője üdvözlik a megjelenteket. A konferencia szakosztályi előadásaira 10 és 14 óra között kerül sor, amit 16 órától az eredményhirdetés követ, majd a rendezvényt egy állófogadás zárja. 

Széchenyi gondolataival kívánunk tartalmas szakmai együttlétet minden jelenlévő számára: 

„Isten embernek soha nem segít közvetlen, de mindig csak közvetve, esze, tudománya, szorgalma által.” (Paur Istvánhoz írt levél, 1859. XII. 8.)

Szeretettel hívunk és várunk mindenkit a 19. PTDK-ra, május 6-án, pénteken. 

Program: http://ptdk.partium.ro/hu/program

 

Dr. Szász Erzsébet

a 19. PTDK szervező bizottsága nevében

 

forrás: ptdk.partium.ro