Workshop by Calum Nicholson

A Partiumi Keresztény Egyetem Angol Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéke és a Mathias Corvinus Collegium szeretettel vár mindenkit egy nyílt beszélgetésre a tabukról és mentális egészségünkről.

 

Az elmúlt tizenöt évben, legalábbis az angolszász országokban, egyre kevésbé tabu a mentális egészségről való beszélgetés, mára mindannyiunkat bátorítanak rá. A tabuk megtörése általában pozitív folyamat, a mentális egészség fogalmával, úgy látszik, mégis a ló túloldalára estünk. Mára mindenre alkalmazzuk, sőt visszaélünk vele, és arra használjuk, hogy elutasítsuk azokat, akikkel esetleg nem értünk egyet. A pszichológiai diagnózisok egyre inkább identitásokká válnak, amelyeket személyes értékeknek tekintünk. Ebben a kontextusban feltehetjük a kérdést, hogy a "mentális egészség" mozgalma nem ment-e túl messzire? Előadásában Dr. Calum T. M. Nicholson feltárja a jelenség történetét és célját, megvizsgálja, hogyan fejlődött az elmúlt néhány évben, és rávilágít a következményeire.

 

Dr. Calum T. M. Nicholson Cambridge-ben szociálantropológia, Oxfordban pedig migrációs tanulmányok szakon tanult, majd humánföldrajzból doktorált. Korábban fejlesztési tanácsadóként és az Egyesült Királyság parlamentjének kutatójaként dolgozott. Kutatási területei közé tartozik az éghajlatváltozás társadalmi következményei és a közösségi média hatása. Jelenleg az MCC és a Danube Institute vendégoktatója.

 

 

 

401838437 684674123762626 8918888769539434593 n