Semiramis

A Semiramis kávézó nagyon fontos hely számomra, mivelhogy sok kellemes emlékem kötődik hozzá, és csak pár lépésnyire helyezkedik el a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetemtől. A feltöltődés, a regenerálódás, a kikapcsolódás, a közösségszervezés helyszíne.

Valahányszor egy valóban finom kávéra van szükségem, tudom hogy ez az ideális helyszín. Barátokkal viszont sokkal jobb kávézgatni, mint egyedül. Meg tudjuk beszélni az élet fontos dolgait és egy pillanat alatt megoldjuk a világ gondját-baját. Nyáron sokkal jobban szeretek kinn, a teraszon ücsörögni, míg télen a kávézó barátságos belterében szoktam beszélgetni a barátaimmal. A helyiség tele van régi képekkel és térképekkel, amelyekből a kávézgatások alatt még tanulni is lehet. Szeretem az olyan helyszíneket, ahol a szórakozás mellett a kultúrának is helye van. A Semiramis remek helyszín a házi feladatok megírására is. Valahányszor elfelejtek valamilyen beadandót elkészíteni, kihasználom a szabad perceimet, és beülök a kedvenc sarkomba.

Szerintem egy kávézó is lehet kulturális helyszín, amennyiben civilizált emberek töltik meg. Ez az, ami tulajdonképpen imponáló a Semiramisban számomra. Remélem, hogy ez a kávézónak nevezett ékszerdoboz még sokáig működni fog, és még sok hozzám hasonló hallgatónak fog érzelmi és szellemi forrásként szolgálni.

 

Erni-Szakács Szilárd

Képek: Szabó Arnold, Szabó Tamás

 

Semiramis 1 Semiramis 3 Semiramis 8 Semiramis 9 Semiramis 14 Tomi Roli 1 of 12 Tomi Roli 12 of 12