Nyári tábor Hegyközszentmiklóson

Angol nyelvű gyerektábort szervezett a Partiumi Nyelvközpont a Hegyközszentmiklósi Gyógyfürdővel és a PKE angol szakos hallgatóival közösen július utolsó hetében. A kizárólag kültéren megrendezett tábornak a gyógyfürdő biztosított helyszínt, ahol 10.00–18.00 óra között tartózkodtak a jelentkezők.

Az ötnapos táborban több mint 50 résztvevőt foglalkoztatott a szervező csapat, akiket korosztály szerint három nagy csoportra osztott. Mindennapos tevékenységnek számított a játékos angoltanulás, amelynek során leginkább szituációs feladatokkal, beszédkészséget fejlesztő gyakorlatokkal és szókincsfejlesztéssel találkozhattak a gyerekek. Az oktatást önkéntes hallgatók végezték, névszerint Márton Tímea, Nyéki Petra, Kovács Zoltán és Andó Viktória, akik a nap összes tevékenységében és a tábor szervezésében és aktívan részt vettek, Borbély Julianna és Szabó Roland-Attila felelős szervezők mellett.

A hetet az úgynevezett kihívások tették izgalmassá, amelyek során különböző készségeket felhasználva mérkőzött meg a kialakult kilenc kisebb csapat. A pontokat érő feladatok ügyességet, leleményességet, kreativitást, együttműködést, fantáziát, beszédkészséget, tudást és merészséget igénylő, szórakoztató tevékenységek formájában mutatkoztak meg, minden nap új program elé állítva a gyerekeket. Volt, hogy karikát vagy ping-pong labdát kellett pontosan célozniuk, máskor pedig vizet kellett kézről kézre egymásnak adogatva kimerniük. A teljesség igénye nélkül, a gyerekek találkozhattak pólófestéssel, filmforgatással, Crokinole és Tabu társasjátékkal, kincskereséssel, történetalkotással, valamint merész feladatok listájával, amely feladat során a csapatoknak néha még a falubelieket és be kellett vonniuk. Mindezek mellett, természetesen, fürdőzhettek is a diákok, valamint bőséges ebédet is kaptak. A hét egy kisebb erdei túrával ért véget, ahol a számháború jelentette az utolsó kihívást. A nyertes csapatok nyereményeinek átadására szintén az erdőben került sor, ezzel ünnepélyesen lezárva a tábort.

A PKE-n megszervezett angol és német nyelvű táborok után, a hegyközszentmiklósi már a harmadik gyerektábor volt a sorban a Partiumi Nyelvközpont szervezésében ezen a nyáron, és ezt a szervezők hagyománnyá szeretnék felminősíteni, ami azt jelenti, hogy jövőre folytatása következik.

 

Dr. Szabó Roland-Attila,

a Partiumi Nyelvközpont igazgatója

00100200300400500600700800901020210726 15052120210726 17170520210729 171026