Morrigan’s Irish Coffee&Pub

Nagyváradot számos dolog miatt tekintik Kelet-Európa egyik legmenőbb városának mind a fiatalok, mind a kevésbé fiatalok. A városon átfolyó Sebes-Körös nem csak esztétikai pirospontokat biztosít a városnak, de akár egy piknik vagy egyszerű kiruccanás célterületévé is válhat. A városban számos olyan helyet találhat az ember, ahol kellemesen eltölthet egy délutánt, estét, vagy akár egy egész napot.

Azok, akik egy kicsit kalandozni szeretnének, és nem félnek felfedezni a város kisebb utcáit, akár rejtett kincsekre is találhatnak, például egy békés, utcazajtól mentes kávézó-terasz képében. Rengeteg olcsó, de minőségi falatozó vagy akár ötcsillagos étterem is tárt kapukkal várja a vendégeket. Még egy internetkávézó is található a városban, ahol a videójátékok és az e-sportok kedvelői kortól függetlenül együtt játszhatnak, és hódolhatnak hobbijuknak. A város viszont nem lenne teljes az éjszakai élet nélkül, ami általában a Fekete Sas Palota körül bontakozik ki, mely a város szívében helyezkedik el, és teljesen véletlenszerűen ott találhatóak az éjjeli klubok.

Ha viszont szeretnél barátaiddal meginni egy sört, de nem szeretnétek egy közönséges kocsmába menni, úgy a Morrigan’s Irish Coffee&Pub vagy röviden csak Morrigan’s több szempontból is egyedi élményt nyújt. A manók egyenesen Írországból hozták az autentikus ír söröket (például a Guinnesst) és az ütős, de finom koktélokat, amelyek nagy része vicces (pl. Pint of No Return) vagy Írországra utaló (pl. Windowto Dublin) névvel rendelkezik. Meleg, nyári napokon a teraszon, hideg, téli éjjeleken pedig a benti térben ajánlott egy hideg pint elfogyasztása.

A hangulatot a 80-as és 90-es évek rockzenéje biztosítja. A menü újságpapír formájában érkezik, és az ételek és italok mellett viccek, illetve aranyköpések is találhatóak benne. A pincérek és a pultosok kedvesek, még akár italt is ajánlanak azoknak, akik semmitől sem félnek. A központi elhelyezkedésének köszönhetően a Morrigan’s a város éjszakai életének egyik központi tényezője, ahol nem csak kezdeni lehet az estét, de annak megkoronázására is alkalmas, ha valaki nem szeretné az egész estét egyetlen helyen eltölteni.

Írta: Bagi Dávid

Képek: Orosz Tamás, Petrus Tamás

morrrr 1 of 5 morrrr 2 of 5 morrrr 3 of 5 morrrr 4 of 5 morrrr 5 of 5