La Turcu – Because it’s Tasty

A főtérről indulva átmegyünk a hídon, és elhaladunk a pékség és a menyasszonyi ruhákat árusító bolt mellett. Kiérünk a főutcára és elsétálunk a sok szép, színes szecessziós épület mellett, melyek földszintjén számos kávézót, könyv- és ruhaboltot, cukrászdát, péksüteményest, éttermet és igen egy kaszinót is talál az ember.

Éppen a kaszinó után található a Turcu, ami egy egyszerű gyorsétterem. Teljesen átlagos vendéglátóipari egység, kívül a cégér pirossal hirdeti, hogy „La Turcu” szóval nem tudja az ember eltéveszteni. Az étterem belseje is teljesen egyszerű, semmi különös nincs benne. Kissé szűkös is a hely, de azért van bent egy pár asztal, ahova le lehet ülni. A személyzet korrekt, meg tudod magad értetni velük, tudnak magyarul, románul, angolul és persze törökül is. Azt hiszem van két vagy három török srác, szóval, ha esetleg egy török cserediák rákérdez erre, akkor tudod a helyet, ahol anyanyelvén is megértik majd. A kaja nagyon jó, nagyrészt kebabot árulnak pitában vagy tányéron, jó csípős szósszal vagy paprikával kifejezetten tudom ajánlani. Hozzáteszem az utóbbi időben más ételek is felkerültek az étlapra, például pizzák török módra, levesek, saláták, valamint desszertek és természetesen üdítők is. A desszertek közül a baklavát mindenképp ki kell próbálni.

Mivel a központban található, és sok szabadtéri helyszín is közel van hozzá,jó szívvel tudom ajánlani a helyet. Nem messze az étteremtől van a Petőfi-park, ahol a jó levegőn el lehet fogyasztani az ételt. Amit még fontos elmondani, hogy a hely sajnos nem olcsó, kb. 27-30 lejbe kerül egy adag, de szoktak rakni bele extra húst, díjmentesen. Emellett lehet kérni ugyebár elvitelre is ételt, sőt kiszállítást is vállalnak, azt hiszem a Food Pandánál szokott lenni néha árengedményük. Summa summarum, ha jót akarsz enni, és jól bírod a csípős ételeket, akkor a Turcu a Te helyed!

Írta: Molnár Levente

Képek: Orosz Tamás, Petrus Tamás

 

laturcu 1 of 3 laturcu 2 of 3 laturcu 3 of 3