Az Arany János Kollégiumról

A nagyváradi Arany János Kollégium az egyik legismertebb és legmegbízhatóbb lakhatási lehetőség, főként azok számára, akik a Partiumi Keresztény Egyetemen tanulnak. A kollégium az egyetemmel szemben helyezkedik el, anyagi szempontból kedvező a diákoknak, emellett kantinnal is rendelkezik, amely a hét öt napján várja a diákokat változatos menükínálattal.

Három éve lakom én is ebben az intézményben, és csak annyit tudok mondani, hogy életem legjobb döntése volt a kollégiumot választani az albérlet helyett, mikor Váradra költöztem. Az épület jól fel van szerelve, a lakrészek el vannak látva külön mosdóval és zuhanyzóval, a szobák tágasak és jól fűtöttek. A hangulat olyan, mintha egy nagy családdal élnék egy épületben, mindenki barátságos, megértő és segítőkész. A legjobb az egészben, hogy bármi probléma adódik, valaki a bentlakók közül biztos tud segíteni. Persze itt is, mint minden más hasonló létesítményben vannak bizonyos szabályok,amelyeket, ha megszegünk, figyelmeztetéssel jár, de ettől függetlenül, ha rendesen viselkedünk, akkor a kollégiumban eltöltött idő olyan, mintha kiránduláson lennénk.

Eleinte, amikor még új voltam ebben a környezetben, féltem kijönni a szobámból is, de hála az itt lakók kedvességének és megértésének, sikerült elengednem ezeket a félelmeket, és én is részese lettem a közösségnek. Az évek alatt alkalmam adódott megismerkedni sok érdekesebbnél érdekesebb emberrel más városokból vagy akár más országokból, mivel ide Erasmus-programon keresztül érkeznek cserediákok is,főként Törökországból. Emellett sikerült egynéhány életre szóló barátságot is kötnöm.

Életem legszebb három évét köszönhetem ennek a helynek, és biztos vagyok benne, hogy ezzel nem csak én vagyok így. Sokan az előző bentlakók közül időnként még mindig visszalátogatnak egy kis nosztalgiázásra. Ha most kezded az egyetemet, vagy visszatérő egyetemista vagy, és lakóhelyet keresel, akkor a nagyváradi Arany János Kollégiumban a helyed, ahol tárt karokkal vár egy remek, családias hangulatú társaság.

Írta: Deszti Rafael

Képek: Orosz Tamás, Petrus Tamás

 

koli 1 of 5 koli 2 of 5 koli 3 of 5 koli 4 of 5 koli 5 of 5