III. Magyar Forgatókönyv Börze

A Magyar Nemzeti Filmalap a korábbi évek hagyományait felélesztve egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdetett a magyar filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségei számára. A pályázatra összesen 215 pályázati anyag érkezett. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok az igényes, klasszikus műfajú (vígjáték, thriller, romantikus, stb.) filmtervek, amelyek magukban hordozzák egy emlékezetes mozisiker lehetőségét. A kiírás szerint olyan filmterveket vártak, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, ugyanakkor átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a mozinézőt. A kiválasztott 8 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén, az úgynevezett pitch fórumon prezentálhatták ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek, producereknek és az érdeklődőknek.

A 8 kiválasztott treatment között volt tanszékünk oktatójának, Bökös Borbálának filmterve is, melynek címe: Szökés Nagyváradról. A történet Nagyváradon játszódik, ahol három kamasz fiú latolgatja, hogy átszökjön a határon Magyarországra, menjen vagy maradjon 1989 karácsonyán, a romániai rendszerváltás puskaporos hangulatában, míg végül el is indulnak, ám útjuk során számos akadályba ütköznek.

„Számomra nagyon sokat jelentett a forgatókönyv börzén való részvétel, hiszen rengeteg élménnyel gazdagodtam, illetve lehetőségem nyílt új szakmai tapasztalatokra és kapcsolatokra szert tenni. Ez a rangos esemény kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy a Partiumi Keresztény Egyetem képviseletében felkeltsem az érdeklődést többek között a szülővárosom, Nagyvárad múltja és jelene iránt”. Bökös Borbála

indexbb1Bbforgakonyvborze1 600forgkonyvborze3 600

forrás: deptenglish.partium.ro