“Very English!”-„Nagyon angol!” médiaverseny

Angol nyelvű médiaverseny középiskolásoknak

 

A Partiumi Keresztény Egyetem Angol szakja idén első alkalommal hirdeti meg média versenyét a középiskolák 11. és 12. osztályos tanulói számára Very English!”--„Nagyon angol!” témakörben. A pályázat célja az erdélyi és határon túli középiskolás diákok művészi önkifejezésre való ösztönzése.

Pályázni digitális formátumban benyújtott munkákkal lehet 2017. február 10 és március 25 között. A beküldött és előzsűrizett pályamunkákat feltöltjük a PKE Angol szakjának Facebook oldalára és szavazásra bocsátjuk. A legtöbb szavazatot kapott alkotás közönségdíjat kap.

Pályázni audiovizuális alkotásokkal (mozgókép, rövid film) lehet.

Díjak:

I. hely: 500 RON

II. hely: 300 RON

III. hely: 200 RON

Közönségdíj: 200 RON

A közönségdíjat a PKE Angol szakjának Facebook oldalán az internetes közönség által legtöbb szavazatban részesített alkotás kapja.

A pályamunkák beküldési határideje: 2017. március 25

 

A pályázat zsűrije: A verseny mindkét szakaszában (előválogatás és díjak megítélése) a zsűrizés munkáját a PKE Angol szakjának oktatói valamint a PKE Képzőművészet szakjának meghívott oktatói közösen látják el.

Pályázni digitális formátumban beküldött alkotásokkal lehet a fenti kategóriában.

A pályázat szlogenje és témaköreVery English!” !”--„Nagyon angol!” A témakör teljesen tágan értelmezhető, az angol nyelvű kultúra-kultúrák bármely jelensége beletartozhat, úgy mint országkép, sztereotípiák, nyelvjárások, s a témák széles skálán mozoghatnak híres angolok és amerikaiak bemutatásától (színészek, filmkészítők, zenészek, képzőművészek, írók, stb.) a hétköznapi élet ábrázolásáig, de ezeken kívül lehet bármi más is, ami a témakörhöz valamilyen formában kapcsolódik. A pályázat külön értékeli az önálló ötleteket és a témaválasztás eredetiségét. Egy versenyző legfeljebb két alkotással (tehát összesen két pályázattal) jelentkezhet. Csoportos pályázat is benyújtható (legfeljebb három ember alkothat egy csoportot).

A pályamunkákat a következő emailcímre várjuk február 10 és március 25 között:

pkeangol@gmail.com

Az emailben a következő adatokat kérjük beírni: név, iskola, osztály, telefonszám, emailcím, lakcím.

A pályázatok formai követelményei:

A pályamunkákat kizárólag digitális formátumban lehet benyújtani (videoformátumok) illetve youtube-ra feltöltve, a link megadásával. Az audiovizuális alkotások formája lehet: videó, animáció, mozgó grafika, mp4 stb. formátumban.  Az audiovizuális alkotások időtartama maximum 1 perc. A felhasznált digitális eszközökre vonatkozó megkötés nincs (felhasználhatók pl. mobil-eszközök is).

A pályamunkáknál feltétel az angol nyelv használata (amennyiben szöveg szerepel az alkotásokban, angol nyelvű felirat vagy szöveg/(beszéd)hang szükséges).

Amennyiben a pályamunka mérete nem teszi lehetővé az emailhez történő csatolást, kérjük, hogy óriásfájl-küldő szolgáltatással (pl. wetransfer.com, toldacuccot.hu stb.) küldjék el a munkákat.

Azzal, hogy benyújtják pályamunkáikat, a jelentkezők automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy alkotásaikat a szervezők utólagosan promóciós célokra felhasználhatják (a PKE Angol szakjának honlapján vagy facebook oldalán). A jelentkezők továbbá vállalják, hogy pályamunkájuk youtube linkjét még egy évig elérhetővé teszik.

Csak olyan alkotásokkal lehet pályázni, amelyek eddig még sehol, semmilyen formában nem jelentek meg, és sem internetes, sem más fórumon kiírt versenyen nem kerültek bemutatásra. A zsűri fenntartja azon jogát, hogy ezen feltétel megszegése esetén a pályázót kizárja a versenyből.

A verseny menete:

A pályázat első szakaszában a zsűri értékeli a beküldött pályamunkákat és a végső megmérettetésre ítélt alkotásokat közzéteszi a PKE Angol tanszékének Facebook oldalán. Az így előzsűrizett munkák közül a zsűri közönségszavazásra bocsátja az alkotásokat (a legtöbb szavazatot elért alkotás kapja a közönségdíjat) és kiválasztja a legjobb hármat. A végső eredmény kihirdetésére és a díjátadóra a verseny zárórendezvényén kerül sor az egyetem nyíltnapján, április 11-én.

A művészeti alkotások értékelésében a következő szempontokat vesszük figyelembe:

– a megadott téma kreatív megközelítése;

– a felhasznált eszközök, stílus, szerkezet, kép és szöveg kreatív viszonya;

– a technikai megvalósítás színvonala;

– angol nyelvhelyesség.

A szervezők fenntartják annak jogát, hogy indokolt esetben kitolják a szabályzatban lefektetett határidőket.

Sikeres pályázást kívánunk!

PKE, Angol nyelv és irodalom szak

New Image